Aanzegging ontruiming

Aanzegging ontruiming

De gerechtsdeurwaarder heeft opdracht gekregen om uw woning te ontruimen. In het stuk dat de gerechtsdeurwaarder u heeft uitgereikt is aangegeven op welke datum deze ontruiming plaatsvindt. Bij een woningontruiming is het de bedoeling dat de woning weer ter beschikking van de eigenaar van de woning komt. Dat houdt in dat u en uw eigendommen uit de woning moeten worden verwijderd.

Wat gebeurt er met uw inboedel?
De gerechtsdeurwaarder voert uw inboedel af uit de woning waarna zijn taak is voltooid. U bent zelf verantwoordelijk voor het van de straat halen van uw inboedel. Het mag duidelijk zijn dat als uw inboedel op straat staat, er een grote kans bestaat op schade en/of diefstal van uw spullen. Als u zelf uw inboedel niet van de straat verwijdert, zal de gemeente uw inboedel afvoeren en opslaan. Het kan zijn dat u uw spullen dan pas terugkrijgt wanneer u de gemeente heeft betaald voor het vervoer en de opslag. Ook mag de gemeente uw inboedel verder verkopen, of als verkoop niet mogelijk is, weggeven of laten vernietigen.

Zelf voor ontruiming zorg dragen
Het is dus verstandig om zelf voor ontruiming zorg te dragen en dat te doen voor de datum waarop de gerechtsdeurwaarder heeft aangekondigd tot ontruiming te zullen overgaan. De sleutels van de woning moet u aan de gerechtsdeurwaarder afgeven. Misschien kunt u de ontruiming voorkomen door de openstaande schuld te betalen. Het hangt er echter vanaf of uw schuldeiser bereid is om u in de woning te laten wonen.

Neem tijdig contact op met gerechtsdeurwaarder

De gerechtsdeurwaarder kan u vertellen of de schuldeiser bereid is om tegen betaling van de vordering af te zien van de ontruiming. Neem dus op tijd contact op met de gerechtsdeurwaarder. Wacht niet met actie tot vlak voor de aangezegde ontruimingsdatum! De kans dat u kunt blijven wordt daar niet groter door en bovendien kan de vordering oplopen met de kosten van de ontruiming.

U kunt contact opnemen met de gerechtsdeurwaarder om uitleg te vragen over uw rechten en verplichtingen.

Vragen na aanzegging ontruiming
Heeft u vragen over de aanzegging van de ontruiming die u van de gerechtsdeurwaarder hebt ontvangen, dan kunt u contact met ons opnemen. U kunt ons tijdens kantooruren telefonisch bereiken via het nummer 040 – 243 87 33. U krijgt gegarandeerd iemand aan de lijn. Of u stuurt een bericht aan mail@vanlithincasso.nl.