Bankbeslag

Bankbeslag

Er is beslag gelegd op mijn bankrekening(en), hoe kan dat?
U bent veroordeeld door de rechter om één of meerder vorderingen te betalen. De gerechtsdeurwaarder heeft u op een eerder moment rechtsgeldig in kennis gesteld van het tegen u uitgesproken vonnis en heeft u daarbij ook het bevel gedaan om de vordering binnen twee dagen te betalen. Op het moment dat de vordering niet wordt betaald, heeft de schuldeiser het recht om beslag te leggen op uw bankrekening(en).

Wat gebeurt er zodra mijn bankrekening is geblokkeerd?
De bank zal een verklaring moeten afgeven aan de gerechtsdeurwaarder. In de verklaring staat het banksaldo wat ten tijde van het beslag op uw rekening stond. De bank heeft 4 weken de tijd om die verklaring aan de gerechtsdeurwaarder af te geven.

Zodra de verklaring is ontvangen zullen wij uw bank verzoeken om de gelden die zijn aangetroffen aan ons over te maken, zodat deze in mindering kunnen strekken van uw schuld. Indien er geen gelden zijn aangetroffen zal de bank van ons een bericht krijgen dat het beslag opgeheven kan worden.

Wat kan ik zelf doen om het beslag zo snel mogelijk te laten opheffen?
U heeft de onderstaande opties:

  • Vordering via een andere manier betalen
    • U kunt uw openstaande rekeningen met contant geld bij ons op kantoor (zie onderaan ons adres) betalen.
    • Betalen via een andere bankrekening. U kunt uw openstaande rekeningen ook betalen met de bankrekening van iemand anders. Bijvoorbeeld van een familielid, kennis of vriend. U kunt het bedrag op één van onderstaande bankrekeningnummers overmaken. Dit kan ook via onze website https://dossier.vanlithincasso.nl/lit/live/deblite/. Dit onder vermelding van het juiste dossiernummer zodat de betaling in het juiste dossier kan worden geboekt.

Wij hebben altijd een bewijs nodig dat u het geld heeft overgemaakt, anders wordt het beslag niet opgeheven.

  • Zorgen dat uw bank ons sneller betaalt.

Om het beslag zo snel mogelijk af te handelen dient u zelf contact met de bank op te nemen. U dient de bank dan te vragen of zij vervroegd willen verklaren en deze verklaring naar mail@vanlithincasso.nl willen toezenden. Zonder deze verklaring kunnen wij het beslag niet opheffen.