Alimentatiezaken

Alimentatie

Hulp bij alimentatie zaken

Problemen met het betalen van de kinderalimentatie zien we veel. Als uw ex de kinderalimentatie niet betaalt, zorgt dit bij u voor stress. Soms zorgt het zelfs voor geldproblemen. Uw rekeningen moeten natuurlijk gewoon worden betaald. Het is belangrijk om dit soort problemen zo snel mogelijk op te lossen. Hoe eerder u actie onderneemt hoe beter. Van Lith Gerechtsdeurwaarders en Incasso helpt u met het nemen van de juiste stappen. Altijd met oog voor een snelle betaling én uw relatie met uw ex.

Waarom wordt kinderalimentatie niet betaald?
De belangrijkste redenen waarom wij zien dat exen niet betalen op een rijtje.

  • Het niet eens zijn met de hoogte van het bedrag.
  • Betaling van de alimentatie niet nodig vinden.
  • Er een nieuwe partner is die het niet eens is met het bedrag.
  • Niet weten waar het aan wordt uitgegeven.
  • Geldproblemen.

Van al deze redenen is alleen de laatste een gegronde reden. Toch mag de ex ook dan niet zomaar stoppen met het betalen van de kinderalimentatie. Hij/zij zal dit officieel via de rechter moeten regelen. Mocht de betaling van de alimentatie achter blijven, dan helpen wij u deze te innen.

Wij kunnen u helpen de alimentatie te innen;

  • als de bijdrage door de rechter is vastgesteld;
  • als er minimaal één maand achterstand is (u ontvangt niets of te weinig);
  • wanneer de vordering niet is verjaard;
  • als uw betalingsplichtige ex-partner ten minste één aanmaning van u heeft ontvangen.

Wij doen er alles aan om de alimentatie voor u te innen. Toch moet u er rekening mee houden dat het innen lang kan duren. Wij kunnen geen garantie geven dat de achterstand in de alimentatie ook daadwerkelijk (volledig) wordt geïnd. Er kan bijvoorbeeld niet (volledig) tot inning worden overgegaan als we het officiële woonadres van de betalingsplichtige niet kunnen achterhalen. Maar ook als de betalingsplichtige geen of onvoldoende formele inkomsten of bezittingen heeft. Een andere reden dat inning lang op zich laat wachten of niet lukt is wanneer er schuldeisers zijn die voorrang hebben (bijv. de Belastingdienst).

Ondersteuning bij het innen van alimentatie
Van Lith Gerechtsdeurwaarders en Incasso helpt u om de alimentatie bij uw ex te innen. Wilt u weten wat we kunnen betekenen in uw specifieke zaak, stuurt u ons dan een kopie van de grosse van de rechtbank (vonnis). Ook kunt ook vrijblijvend contact met ons op om te bespreken wat voor u het beste traject is. Belt u daarvoor met ons op nummer 040 – 243 87 33. U krijgt gegarandeerd iemand aan de lijn. Of laat een bericht achter via het contactformulier.